Guffi frá Miðfelli, uppdaterad med nya bilder

Guffi frá Mið­felli –97

e: Naggur frá Mið­felli
u: Fiðla frá Enni
ue: Þytur frá Enni

Impor­terad från Island 2005
Befinner sig nu i Väs­terås, Västmanland

Guffi har eksem, och i år sattes täcket på den 26 april.

Teorin är att det är svid­knott han är aller­gisk mot och har blivit det på grund av dåligt immun­för­svar. Han har bara blivit bättre och bättre de senaste tre åren, men han kliar ändå av en del man. Manen och pann­luggen har aldrig varit så lång som den är denna vår. Ibland upp­står det sår i manen, men dom brukar läka fort om de smörjs in. Ansiktet, öronen och skapet brukar också få en del sår. Svansen brukar klara sig bättre från sår, men blir lät­tare torr. Han går att rida på för det mesta, men blir väl­digt trött och slö i peri­oder och då brukar han få vila. Brukar und­vika ridning/motion den tiden på dygnet när insekts­trycket är som värst.

Våren 2008 flyt­tade han och bytte ägare, då hade han eksem, och det var för­mod­ligen första sommaren.

Ägare och blog­gare  Frida BennermanKommentarer inaktiverade.