Verðandi “Vera” fra Fellsmúla

verdandi3_7maj_13

Verðandi “Vera” frá Fellsmúla –98

e: Gustur frá Hóli
u: Brúnstjarna frá Fellsmúla
ue: Hrímnir frá Gardsauka

Impor­terad från Island 2004
Befinner sig nu i Kode, södra Bohuslän

Vera har inte eksem, men är över­känslig, hon blir lite svullen på mag­strängen. Täcke sattes på den 7 maj i år.

Mag­strängen blir lite svullen i sam­band med invänj­ningen på betet, tro­ligen när det kommer nytt gräs i sam­band med knott/mygg. Hon kliar sig inte, men gillar när man kliar henne under magen. Hon är fullt ridbar hela som­maren. Hon behöver inte smörjas med något annat än Helosan eller Häst­salva. Det här bör­jade lite som­maren 2012. Då hade Vera ett kraf­tigt fång­an­fall och gick på Fina­dyne i några veckor. Even­tu­ellt kan det ha påverat magen och därav överkänsligheten.

Ägare och blog­gare: Ingela JohnssonKommentarer inaktiverade.