Hnallþora frá Hofsstöðum

thora1_7maj_2013

Hnallþora frá Hofs­stöðum –90

e: Fafnir frá Fagra­nesi
u: Hnallþora frá Hofs­stöðum
ue: Sómi frá Hofsstöðum

Impor­terad från Island hösten 1999

Befinner sig nu i Kode, Södra Bohuslän

Hnallþora har eksem, och i år sattes täcket på den 7 maj.

Eksemet startar i sam­band med det nya gräset, även om knotten inte har visat sig. Teorin är att tarm­floran rea­gerar på det nya gräset. Thora är känslig för stör­ningar. Hon fick en eksem­chock  när hon var skadad och gick på Metacam en period. Hon kliar sig i manen och får ibland sår i svansrot och mankam. Även vid juver och mag­strängen. Hon har alltid varit ridbar när hon var rid­häst. Hon är sjuk­pen­sionär på grund av en sen­skada –09. Det går inte att hålla henne helt symp­tomfri, men hon får numera behålla manen. Svansen blir lite stubbig överst vid svans­roten. Den som inte vet att hon har eksem ser det inte.

Tro­ligtvis kom första “attacken” i april –02. Ägaren vet ej exakt.

Ägare och blog­gare Ingela JohnssonKommentarer inaktiverade.