Hlynur frá Hamarshjáleigu


Hlynur maj 2013

Hlynur frá Hamars­hjá­leigu –92

e: Völundur frá Syðri-Gróf 1
u: Lotta frá Ármóti
ue: Snar­fari frá Ármóti

Impor­terad 1999 från Island
Befinner sig nu i Val­len­tuna, Uppland

Hlynur har eksem sedan som­maren 2002. Då han är huvud­skygg hade han hos tidi­gare ägare (ridskola/ tur­rid­nings­fö­retag) flug­täcke de två sista åren innan nuva­rande ägare köpte honom i början av juni 2009. Slutet av juni 2009 gick han med eksemtäcke samt luva. Täcket sattes på den 28 april i år.

Han rea­gerar på alla stic­kande insekter (kliar, får sår och blir all­mänt lite trött), han rea­gerar mest på svidknott.

Han mår rätt bra, men kliar gärna och fram­förallt sina öron. Dock kliar han inte av sig manen/svansen men lite för­svinner och blir ”tuffsig” (se sido­bilden, manen kring manke är kor­tare, dock har övrig man växt till sig enormt efter jag köpte honom 2009). Han går att rida hela som­maren, men vi und­viker skogen när det är som värst. Är noga med insekts­spray och har ett rid­flug­täcke att ta till om det behövs. Då han är huvud­skygg (fram­förallt om sina öron) kan man få göra alter­na­tiva lös­ningar vid tränsning/sätta på grimman (öppna i nacken och inte dra över öronen, detta endast när/om han blivit biten, går med luva under värsta säsongen). Har honom täckt dag som natt.

Han fick eksem som­maren 2002 och han­te­rades nog inte på något annorlunda sätt på rid­skolan som kan ha varit orsak till ekse­m­ut­veck­lingen. Han impor­te­rades 1999 och fick sitt eksem ca 3 år efter han kom till sverige.

Blog­gare och ägare Anna GrafströmKommentarer inaktiverade.