Glæsir frá Hamrahóli, uppdaterad med nya bilder

6 juni 2013

Glæsir frá Ham­ra­hóli –92

e: Sokki frá Sól­heimum
u: Tinna fra Skardi
ue: Kaldi frá Kirkjuferjuhjáleigu

Impor­terad från Island 2001
Befinner sig nu i Karl­stad, Värmland

Glæsir har eksem och går med täcke sedan den 26 april, vilket är lite senare än vanligt.

Det verkar vara knott han rea­gerar på, han kliar sig mycket under säsongen när det är mycket knott men lindras genom tvätt och alltid täcke på både inne och ute. Eksem får han alltid på som­maren så symp­tomfri är han inte, men det syns inte så tyd­ligt mer än att manen tyvärr inte orkar växa ut längre som den gjorde när han var yngre.

Eksemet visade sig första gången i slutet på andra som­maren i Sve­rige. Ägarna tog hem två hästar från Island sam­ti­digt och Glæsir var den som var lug­nast hela tiden och ver­kade inte stressa upp sig över flytten. Andra som­maren bytte vi stall igen under våren, men tror nog inte att det var stall­bytet som utlöste eksemet för han ver­kade trivas bättre i det nya stallet.

Ägare Familjen Andersson, blog­gare Mikaela AnderssonKommentarer inaktiverade.