Guffis nya halsband

Nu har Guffi snart haft täcket på i en månad och jag kände att det börjar bli dags att börja smörja in honom. Det tyckte han med för så fort han kom in i boxen efter en lite pro­menad bör­jade han klia svansen. Jag har använt Leovet Bio-skin oil i man och svans i 3 år nu, det här blir 4e som­maren, på honom. I år testar jag också Leovet No Rub för första gången. Så det var bara att kladda in honom. Någon som för­resten har något finur­ligt och smart tips på hur man lät­tast smörjer in i svansen? I manen är det enkelt att göra bena för bena men det går inte rik­tigt i svansen, inte på Guffi iallafall.

En annan pre­miär för dagen blev ett hals­band mot insekter. Det luk­tade rätt starkt men gott och Guffi ver­kade inte störa sig på att det satt något runt halsen. Förra som­maren stod han och vif­tade, och vif­tade, och vif­tade på huvudet hela tiden så jag hoppas det här ska hålla lite insekter borta från honom. Ni ska få en rap­port om några veckor om det fun­gerar. Här har ni en bild på den glada herrn med sitt nya halsband.

2013-05-18 19.14.318 svar till “Guffis nya halsband”

 1. Danielle Hasselblom skriver:

  Det där hals­bandet är jag jätte nyfiken på.. var på väg att beställa men blev aldrig av. Skall bli spän­nande att läsa om det funkar 🙂

  • Frida Bennerman skriver:

   Jag tänkte att det skadar inte att testa det, jag hoppas det fun­gerar. Han luktar långa vägar nu, haha 🙂 En jag pratat med som använt det säger att det fun­gera på hennes hästar iallafall.

   • Danielle Hasselblom skriver:

    🙂 du måste berätta om de funkar 😉
    Iså­fall skall ua oxå inköpa :p
    Sitter det bra?

    • Frida B skriver:

     Det tycker jag, men det är ganska långt mellan hålen, men jag tror man kan göra fler själv med en hål­tång 🙂 Idag hade dock den ena plast­plutten som sätter ihop det lossnat men det satt kvar ändå. Är som en plast­skruv och en mutter kan man säga. Är nog smart att spara dom om man köper fler eftersom det inte var några i reserv med.

 2. Anna skriver:

  Är även jag väl­digt intres­serad av detta hals­band! Allt som leder bort inserk­terna från öronen är väl värt att testa!

  • Frida B skriver:

   Än så länge känns han lug­nare med vif­tandet på huvudet men huvan åkte på idag för han har fått sår i ansiktet och öronen ändå.

 3. Jutta skriver:

  Men om han skakar så på huvudet, varför sätter du inte på honom en flug­huva av modell hel­täc­kande och med öron ? Det måste ju oxå hjälpa 🙂 Kan tänka mig det där hals­bandet kommer åka av, gå sönder och för­svinna i sommargräset 🙂

  • Frida B skriver:

   Han vägrar ha på sig de såkal­lade eksemhu­vorna, trots att de sitter fast med spännen och allt. Han tar av sig dom på en gång. Då sätter jag hellre på honom en flug­huva och det här hals­bandet som han fak­tiskt behåller på även om de kanske inte täcker lika bra 🙂 Men det är bättre än en huva han tar av sig. Han har inte tappat hals­bandet en enda gång än så länge.