Produkter i eksem-apoteket

Glaesir har hit­tills inte visat några symptom och verkar inte ha kliat sig heller.  Jag har en liten teori om att han kanske inte kommer att klia sig lika mycket i sommar då vi har börjat använda slow fee­ding hönät. Han kommer alltså ha någon­ting att göra större delen av natten och kanske kan maten avleda tan­karna lite från kli­andet. Hoppas hoppas hoppas.

I detta inlägg tänkte jag pre­sen­tera de pro­dukter som används till Glaesir.

1. Mygg och fäs­ting spray från Renons. Denna spray är nytt för i år i stal­la­po­teket och det ska bli intres­sant att testa. Har letat i flera år nu efter en rik­tigt bra flug­spray men hit­tills inte varit spe­ci­ellt nöjd med någon. Denna lovar 24h skydd och inne­håller Ica­ridin är den kanske mest och bäst tes­tade sub­stansen vad gäller skydd mot insekter. Är rekom­men­derat av WHO för använd­ning i mala­ri­adrab­bade områden. Kommer en recen­sion av denna längre fram i sommar!

2. Pro­bolja denna smörjer torra områden på kroppen och håller man­kammen och svans­roten mjuk. Vi bör­jade med denna förra som­maren och blev snabbt en favorit till alla hästarna.

3. Epi-soothe schampoo. Mycket bra schampoo med bland annat hav­re­mjölk som man kan hitta i djur­hyllan på apo­teket. Används när han kliar sig mycket. Lindrar klåda, håller huden mjuk och ren.

4. Horsol används för att få såren att läka snab­bare och bevara huden mjuk. Behand­lingen påbörjas när han börjar att klia sig.

5. Boett täcken. Bästa eksemtäcket tycker jag med superpassform.

IMG_0873[1]Kommentarer inaktiverade.