Läget är fortfarande lugnt

Än så länge är läget ganska lugnt för Thora. Hon är bara lite svullen under magen i strängen, och något skorvig. Men det räcker med att smörja med lite Vår­olja. Det är en isländs natur­pro­dukt som jag kom i kon­takt med förra året.
Jag har i alla år som jag haft Thora, använt Nylan­der­salva. Den har funkat väl­digt bra, men den är kladdig och luktar skunk. Har provat det mesta, Prob, Leovet, Gro­lisal, men Nylander har varit bäst.

Prob-produkterna var kata­strof. Eksemet blev värre 🙁
Leovet ski­noil var ganska bra. Den höll huden mjuk och luk­tade gott. Även Gro­lisal fun­kade ganska bra. Jag har även fodrat med alger, med uppe­håll under ett par vin­ter­må­nader. Året om ger jag lin­frö­olja. Jag har även gett Pro­bimin under hela eksem­sä­songen. Det har funkat bra, ökar eksemet, ökar jag Probiminet.

 
Men denna vin­tern har jag bara gett St Hip­polyt Hes­tamix. Det fodret ska vara spe­ci­ellt fram­taget för island­hästar, och andra natur­raser. Ska även vara bra för eksemhästar. Jag tror inte så värst mycket på det, men det kan vara en anled­ning till att eksemet håller sig på avstånd. Vi får se.Kommentarer inaktiverade.