Guffi 4 juni

Än så länge är det ganska lugnt med Guffi. Ansiktet och öronen har drab­bats mest med sår. Svansen syns det knappt något i och manen och pann­luggen är fort­fa­rande tjock och lång (för att vara Guffi alltså, den har aldrig varit så tjock och lång!). Mellan täcket och flug­huvan blir det en litet hål där inget täcker och där är han lite torr och fått några små kala fläckar, lite skorvig fläckvis men inte så far­ligt än. Manen och svansen har jag smörjt in grund­ligt med Leovet Bio-skin oil och No rub en gång i veckan och där den lilla glipan blir när det är torrt. Ansiktet, öronen och skapet smörjs varje dag. Vill ni veta mer om vad jag använder för pro­dukter kan ni läsa om det i det här inlägget.

Det har nästan regnat lite varje dag den senaste tiden, men det jag smörjt in har hållt sig bra ändå. Han har för­stört ett täcke, antag­ligen rul­lade han sig så det åkte snett och han sen klev på det så det blev värre och värre. Rätt intrasslad var han när jag kom ut och kunde trassla ut honom. Annars brukar han vara duktig på att inte för­störa täc­kena allt för mycket, men något totalkvaddat per sommar brukar det ändå bli. Jag för­söker alltid ha tre täcken så man har reserver när det händer.

Det börjar märkas nu hur job­bigt han tycker det är med värmen och alla insekter. Varma dagar är han väl­digt trött och trots att han övrig tid på året inte alls gillar att stå inne så vägrar han gå ut nu. Därför ska han få stå inne några timmar på kväl­larna när det går, ungefär mellan 18–22 för att slippa undan den värsta och kunna vila upp sig lite. Han går på lös­drift annars, men vi har till­gång till ett stall. Jag bör­jade med det här i sön­dags och han är som sagt inte van att stå inne, spe­ci­ellt inte själv, så nu börjar vi med att han står inne själv i en timme och ökar tiden eftersom. Jag vill även tillägga att jag tänker inte ha honom inne hela nät­terna, för det klarar han inte av. Efter några timmar inne blir han orolig, går runt runt i sin box och stressar upp sig själv och eftersom det bara är tre hästar i stallet, varav en som inte alls vill stå inne eller gå ute själv kan han inte stå inne med säll­skap. Men den här lös­ningen passar oss bra. Han har gått ute på bete i snart två veckor nu, men det är ganska magert bete som tur är.

Huvan brukar han tappa rätt så ofta om den inte sitter fast ordent­ligt i täcket. Hals­bandet jag skrev om här har fakiskt suttit kvar sen det åkte på, trots att en del av ihop­sätt­nings “skru­varna” har lossnat. Det är jag posi­tivt för­vånad till! Jag tror fak­tiskt det fun­gerar, även om det inte trollar bort alla insekter från honom så verkar de hålla sig lite på avstånd eller sikta in sig på bak­delen iallafall.

Bil­derna är tagna 2 juni.


Den tjocka fina manen!


Här ser man en del sår i ansiktet.

 Kommentarer inaktiverade.