Stora förhoppningar :)

Sommareksem 851Jag tror och hoppas att jag har hittat en lotion som funkar. Bio N´ich från Farmab. Den ska vara mot­sva­rig­heten till Kil­litch (som tyd­ligen inte finns i Sve­rige).
Jag har nu smörjt både Thora och Björk i drygt 3 veckor och ingen av dom kliar sig längre 🙂 Björk har haft en aning skorv i nacken och ett par fläckar i man­kammen. Jag smörjde varje dag i en vecka och det var borta. Kollar nu varje dag och smörjer vid behov.
Thora hade några små och stora sår (enkronas stl) i svansen, men de är nu också borta. Taglet är lent och huden mjuk. Huden har flagat en del, men det är bara att borsta och kamma bort det. Juvret är lite sårigt, hon hugger sig själv, men det är mycket bättre. Även mag­strängen är inte lika svullen längre. Jag är så glad att det änt­ligen finns en salva som funkar för båda mina hästar.
Vera som jag också har med här, har ju inte eksem, men är lite känslig. Hon går som de båda andra, med täcke och luva. Hon avskyr insekter och är väl­digt irri­terad av blin­ningar och bromsar. Jag sprayar henne och de andra med Som­mar­spray. Det håller knotten på avstånd och för­hopp­ningsvis brom­sarna också.

På bilden har jag precis tagit av Thora täcket, därav den trass­liga frisyren 🙂Kommentarer inaktiverade.