Glaesirs mule

Innan ni läser det här inlägget vill jag att ni noterar att vi har varit i kon­takt med vete­rinär i det här fallet.

Två år i rad har Glaesir haft pro­blem med sin mule. Första året trodde vi att det var ett orm­bett, då det kom två små sår först och han var lite svullen. Han ver­kade inte all­män­på­verkad men vi ringde och kol­lade med vete­rinär men dom tyckte inte att vi skulle komma in. Senare blev det värre och värre till­slut var det ett stort öppet sår. Vi fick salvor och olika lidor och kom­presser från vete­ri­nären för att för­hindra flugor i såret och för att påskynda läk­ningen. Det har tagit en bit in på hösten innan det för­svunnit båda åren. Mulen är svår att skydda och den stöter dom i hela tiden. Det är heller inte kul att ha med honom på kurser och sånt för det ser ju himla äck­ligt och bedröv­ligt ut. I år har vi fått en hyd­ro­kor­ti­son­salva utskriven och den smörjer vi med på mulen i före­byg­gande syfte så att det inte börjar klia där­ef­tersom det är åter­kom­mande på samma ställe kan vi ute­sluta orm och vet att det är eksemre­la­terat.  Hoppas verk­ligen han slipper detta i år.IMG_00952 svar till “Glaesirs mule”

  1. Anne skriver:

    Min hest ser også ut til å rea­gere på noe på for­som­meren med sår og hevelse på mulen, som jeg har undret hva kan være. Så leste jeg en dag at enkelte sen­si­tive hester kan bli brent av smør­bølomst.
    Vet ikke om det kan være så med denne men jeg undrer på om det kan gjelde min hest, hun går ikke på beite enda men de få gangene hun har kommet seg ut ser jeg at hun hovner opp å får begyn­nende sår.
    Det jeg leste fant jeg på en FB side kanskje jeg kan dele det på FB siden sommereksem.se

  2. Mikaela skriver:

    Länka gärna:D Låter intres­sant för det finns smör­blommor i hagen…