Guffi 5 juli

Här kommer en ny upp­da­te­ring från mig och Guffi. Just nu är det rätt lugnt med eksemen. Sedan förra månaden har jag smörjt manen två gånger i veckan eftersom den varit torr en bit ner bakom öronen. Där har det nu blivit bättre, istället har det flyttat sig längst ner på manen mot ryggen. Jag tror han har fått ett insekts­bett och han tyckte det var rik­tigt obe­hag­ligt när man tog där i början av veckan. Idag var det mycket bättre och ingen arg Guffi som för­sökte komma undan när jag skulle smörja in honom efter en ordentlig dusch. Svansen är rätt torr också, men han kliar den inte ialla­fall så jag har det under kon­troll. Han är mest bara torr, lite skorv ibland men inga sår i manen och svansen iallafall.

Alla sår han hade i ansiktet förra månaden har läkt och han är nu fin där. Igår hade han fått ett ordentlig broms­bett 10cm från höger öga. Den trev­liga jäkla insekten läm­nade ett stort öppet sår men med alo­e­ve­ra­salva, tjär­salva och flug­kräm för att hålla andra insekter borta så har det nu börjat läka. Det sitter rätt oprak­tiskt till, grimman hamnar rakt på men tränsen går precis förbi. Tur nog för Guffi åker jag bort nästa vecka så när jag kommer hem igen är det nog läkt.

De senaste vec­korna har han haft pippi på att för­störa täcken, spe­ci­ellt ben­snö­rena. Så jag har spen­derat några timmar vid syma­skinen som tur nog står i stallet, men det mesta har gått att laga. Han fick ett nytt täcke för några veckor sedan som det följde med en eksemhuva till. Han har fått ha den på sig, och fak­tiskt behållt den på! Otur nog passar den inte till de andra täc­kena så med dom får han än så länge ha flug­huva. Jag har också köpt två nya insekts­hals­band så jag hoppas de ska räcka resten av sommar. Det gamla har han bara tappat en gång hit­tills och det luktar fort­fa­rande om det. När han har det på sig är han inte alls lika orolig med huvudet som han var förra sommaren.

Så, här kommer fyra nya bilder på en nyt­vättad Guffi med sin röda sommarpäls.Kommentarer inaktiverade.