Guffi 10 augusti

Tiden går fort, som­maren börjar gå mot sitt slut och det börjar synas på Guffis  man och pann­lugg. Manen är inte alls lika jämt lång­hårig längre, han har kliat bort en del man precis bakom öronen. Det är där det inte är något täcke när han inte har det från Catago och hel­täc­kande huv till (som för när­va­rande är tra­sigt och min syma­skin strejkar). Pann­luggen är heller inte lika tjock och fin som den var i våras. Han kliar sig inte där och är aldrig torr, men det fastnar väl­digt mycket hår i huvorna så det lossnar. Han har fått lite eksem även i ansiktet, från vir­veln i pannan och neråt en bit. Skapet har haft väl­digt mycket sår den senaste tiden men efter hag­byte har det blivit bättre. Svansen mår rik­tigt bra, han har kliat sig litegrann när det varit torrt, men inga sår och han har inte lyc­kats skapa någon hoc­keyfrilla än. Ni vet när det blir en kort rufsig kal­lufs i svans­roten och resten är långt. Han ser rätt sliskig ut på bil­derna, som han brukar göra när han är nys­mord och inte nydu­schad. Hals­bandet mot insekter fick vara med bil­derna idag, det fun­gerar fort­fa­rande rik­tigt bra och det här är det andra hals­bandet för säsongen.

All­mänt har han blivit lite pig­gare och kan fak­tiskt fri­vil­ligt gå ut ur det svala stallet ibland. Det är himla skönt där inne de där rik­tigt varma dagarna, så jag för­står honom. Han orkar även med att jobba lite, även om det är svårt ibland när insek­terna irri­terar för mycket, men det är helt klart bättre än förra som­maren trots att det varit mycket varmare.Kommentarer inaktiverade.